+381 65 926 27 27 office@best-seller.org.rs

У оквиру пројекта ,,Еманкипација – буђење“, у петак 27. децембра у УК Стари Град одржана је последња активност за 2019. годину под називом ,,Буди манки, као човек“ са трибином ,,Ко смо ми?“, као главни део догађаја.

Догађај је реализован у сарадњи са плесном школом 2Hot4Stage. Програм је трајао од 17 до 20 часова и садржао је: Цртачку радионицу Креативно дете& Fygs crew (Београдски графити) на тему: ,,Буђење уЛИЧНЕ културе“, затим отворен и слободан простор за плесање који је музички испратио ди-џеј Спале.

Централни део је била трибина под називом ,,Ко смо ми?“, којом је модерирала Тамара Петровић – председница организације Бестселер, говорници су били: Предраг Пеђа Вукчевић – БeГe Fank, Александар Марковић Лекс – 2Hot4Stage, Бојана Станковић – пијанисткиња и Сања Угрчић Павловић – певачица. Они су дискутовали о томе шта се дешава са урбаном и музичком културом у Србији у последње две деценије, као и то који су то структурални фактори утицали и данас утичу на стварање, односно разарање музичке и културне сцене. Трибина је била конципирана тако да покрије три димензије: прошлост, садашњост и будућност културе из перспективе говорника трибине.

За крај је остављено предавање Марка Ристића, дипломираног професора физичког васпитања и спорта, на тему: ,,Свестран и свестан“, што је посебно интересовало младе плесаче који су се ту нашли. Он им је мало више приближио важност правилног тренирања, превенције и рехабилитације плесних повреда.

Трибина ,,Ко смо ми?“ се оджала у склопу пројекта ,,Еманкипација – буђење“, подржаном од Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Pin It on Pinterest